Sommerferie, twitter, skole og #edcampAsker

Sommerferie

Da er det endelig sommerferie. Sjelden nytes den i landet kalt syden (ref. Are Kalvø), og nå er jeg for første gang i voksen alder i Spania. Her er det varmt, kanskje litt varmere enn jeg liker det best, men det er sommerferie – og tid for å tenke på skole.

Jeg må innrømme at etter at jeg ble rektor så er ikke lenger sommerferien samme avslapning som tidligere. Man blir opptatt av å tenke skole hele tiden. Man vil jo gjerne at ‘sin’ skole skal fungere så godt som overhodet mulig.

‘Min’ skole er jo liksom heller ikke ‘min’ lenger. Tilfeldighetene ville det at jeg bytter til en ‘ny’ skole samtidig som et større IKT-prosjekt er i gang på min ‘gamle’ skole. Det betyr at jeg denne høsten og sommerferien må ha to tanker i hodet på en gang:

  1. Behovene for oppfølging av 1:1, Google Apps og Chromebook på den ‘gamle’ skolen.
  2. Innkjøring og tilpasning til den ‘nye’ skolen.

Heldigvis er jeg vant til å ha mange tanker i hodet på en gang. Heldigvis liker jeg å jobbe mange timer. Heldigvis har jeg sosiale medier og i sær twitter som en hjelpende hånd.

Jeg synes det er synd ikke flere norske skoleledere er på twitter og at ikke flere skriver egne skoleblogger. twitter handler for det meste kun om skole og om pedagogikk. twitter handler heldigvis ikke så mye om den enkelte og dens sosiale sfære :-)

Jeg mener at våre ansatte har krav på å få vite hva vi tenker, hva vi mener og hvor vi vil. Dessverre strekker ikke skolehverdagen alltid til. Fellestid og planleggingstid brukes så godt vi bare klarer. Å få sagt de samme tingene til alle ansatte går ikke alltid. Derfor er jeg glad jeg har twitter og bloggen min. Da kan alle få førstehåndsinformasjon om hva jeg tenker og hva jeg mener :-)

  • De neste sommerferieukene skal jeg bruke til følgende:
  • twitre og retweete så mye jeg kan om skole
  • Blogge om ting jeg tenker på i sommer
  • Planlegge ny skolestart
  • Planlegge oppfølging av IKT på ‘gammel’ skole
  • Detaljplanlegge speiderhøsten
  • Begynne planlegging av #edcampAsker – Norges første edcamp. Les mer her og her og her.
  • + noen andre små arrangementer…

GOD SOMMER til alle ansatte – ‘gamle’ og ‘nye’ :-)

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: