EdCamp35 – Thank you

IMG_20150418_185204

Normally I write this blog in Norwegian but this blogpost will be in English in honour of the team behind EdCamp 35 in School District 35, Langley, British Columbia, Canada and all the welcoming, open and interesting people I have met and talked to this weekend.

I arrived at R. E. Mountain High School on Friday where I had volunteered to help out with setting up for EdCamp35. The seven organizers, Shawn, Magdy, Ngaire, Katherine, Victoria, Nick and Chris, had agreed to let me be a part of their team for the weekend, and they really came through. They took such good care of me and really helped me to get an understanding of what an EdCamp is and what an EdCamp should be like.

I did not primarily go to this edcamp to learn new stuff from the sessions. I really wanted to see an edcamp in person and get to know how this really works. But I am glad to say that I even learned something from the sessions. Especially the session where we talked about screen time for both the students and for ourselves as adults.

I am so glad to have made new friends in learning and it feels so good. It helps broaden the world we live in to see other educators just as interested in the future of schools as yourself.

What is most important to me is that everybody was there to get inspired. Everybody wanted to learn something new. Everybody sacrificed a warm and sunny Saturday of Spring to learn more and to get inspired.

A few weeks ago, I came across this quote on twitter that said: ‘Not every engaged teacher is on twitter, but every teacher on twitter is engaged’. I think this doesn’t only apply to twitter, but also educational chats on other social media, and the fact is that also at EdCamp35, all the teachers, administrators and parents where extremely engaged and very easy to talk to.

I got a lot of new ideas that I am going to take with me when it comes to organizing a Norwegian EdCamp.

Any Canadian educators crazy enough are welcome to join us in October at #edcampAsker to see how we are doing :-)

2015-04-18 16.14.42

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: