Mobbing er et alvorlig problem

Jeg blir lei meg når jeg leser slike historier som denne: JENTEMOBBING FOREGÅR I DET SKJULTE (mamma.no)

Vi som jobber med mennesker vet utmerket godt at det alltid vil være mobbing så lenge mennesker møtes og jobber sammen. Her på vår skole vet vi at det hver eneste uke er noen elever som kunne hatt det bedre. Noen elever som opplever å få slengt kommentarer etter seg. Noen elever som opplever å bli snudd ryggen til. Noen elever som opplever å ikke bli hørt. Noen elever som går alene – på skolen – og etter skolen.

Hver eneste dag jobber vi allikevel mot et håp og et mål om at ingen skal bli utsatt for den typen oppførsel av medelever, eller voksne. Med forskjellige metoder og forskjellige strategier forsøker vi å fange opp hvem det gjelder og hva vi kan gjøre for å hjelpe.

Sammen kan alle vi voksne som er rundt barna hjelpe til og gjøre så godt vi kan. Det er vi voksne som har ansvaret – ikke barna – og vet du om noen du tror ikke har det så bra så har du et ansvar for å si i fra og å forsøke å gjøre noe med det.

Meld fra om du ser eller hører noe. Sammen kan vi minske problemet slik at færrest mulig opplever slike vonde dager og flest mulig barn får en god hverdag.

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: