Teknologien vi bruker på skolen må være like enkel som teknologien vi bruker hjemme

Hvor mange av oss har vært på kurs i bruk av facebook, gmail, iPhone, iPad, twitter, Evernote, Word, Google docs, Aftenposten osv.?

Felles for alle disse, og mange fler, er at de hadde vært borte for lenge siden dersom deres programmer, systemer og websider hadde vært for vanskelige å forstå og å bruke uten kurs og opplæring. Hvorfor gjelder da ikke samme regler for de som leverer betalte systemer som vi må bruke på arbeidsplassen, og hjemme? Jeg mener de programmene vi bruker på arbeidsplassen, på skolen og til å samarbeide skole/hjem må være like intuitive og enkle å bruke som de vi bruker hjemme.

Er det klønete å bruke et system for lærere, elever og foreldre. Er det så klønete å bruke at man må ha kurs, eller bruksanvisning så hører det ikke hjemme i skolen.

Derfor velger vi i vårt prosjekt på 6. trinn å bruke maskinvare og programvare som er intuitive, og som virker uten bruksanvisning og kursing.

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: