Bruk av IKT i skolen må økes – Tiden er nå inne

2014-08-28 08.57.08Alle vi som driver skole er i utgangspunktet ute etter å sikre bedre læring for elevene for fremtidens samfunn. Vi har èn jobb å gjøre: Sikre at norsk ungdom får seg en egnet utdannelse og at de blir i stand til å takle arbeidsmarkedet i fremtidens samfunn.

På vår skole har vi i flere år satset på IKT. Vi har forsøkt flere varianter for å se hva vi synes fungerer best og på hvilke alderstrinn. De siste par årene har endelig maskinvare og programvare blitt av en slik art at man kan ta det i bruk uten at det tekniske kommer for mye i veien for lærerne. Derfor er det nå viktig, og på tide å komme i gang med storsatsningene rundt omkring i norske skoler.

Vi ser at frafallet på videregående er høyt og vi ser at elever ikke klarer å nyttiggjøre seg datamaskinen som et verktøy på ungdomsskole og videregående. Vi har i vår storsatsning derfor valgt å starte med de eldste, og ikke grunnopplæringen i småskolen. 6. og 7. trinn blir vårt første satsningsområde når vi nå har bestemt oss for hvilken maskinvare og hvilken programvare vi vil gå for – på de eldste trinnene.

Jeg inviterer med dette både Budstikka og andre aviser til å komme og å se på våre prosjekter og til å være med på å spre våre tanker om fremtidens undervisning i Norge.

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: