Min sommer – Mitt PLN

Screenshot 2014-08-12 09.28.55

Sommer med mye fagstoff
Denne sommeren har vært litt spesiell for meg. Aldri har jeg lest så mye fagstoff i løpet av en sommer, samtidig som jeg ikke har åpnet en eneste fagbok. Twitter har sørget for det.

Mitt eget profesjonelle læringsnettverk
I over et halvt år har jeg bygget opp mitt eget PLN (Professional Learning Network) på twitter. Dette PLNet består for øyeblikket av 138 personer fra i alle fall 5 land. Gjennom hele sommeren har disse 138 personene foret meg med det ene tipset etter det andre. Noen tips fører meg videre til interessante blogger skrevet av skolefagpersoner. Andre setter meg i kontakt med atter nye personer jeg kan legge til mitt PLN.

Dette personlige PLNet (Ingen får bygget opp helt likt PLN) gir meg mange drypp – akkurat når det passer meg. Jeg kan selv velge om det lille dryppet er interessant eller om jeg skal overse det. Jeg kan selv velge når jeg skal ta meg tid til disse dryppene, og hvor ofte jeg vil la det dryppe.

Godt samarbeide
Med et PLN blir det også lett å oppnå kontakt ved behov. Trenger du en vennskapsklasse til et prosjekt? Vil du at dine elever skal få kontakt med elever fra et annet land? Vil du besøke en annen skole når du er ute og reiser?

Det er utrolig hvor enkelt det blir å oppnå kontakt med andre pedagoger rundt om i verden og hvor enkelt det er å komme i gang med et samarbeide.

Har du også lyst på et PLN?
Dersom du også kunne tenke deg et PLN så kan du det. Skaff deg en konto på twitter og start med å følge noen enkeltpersoner (Meg finner du på @Pute68). Etter hvert oppdager du nye interessante fagpersoner. Da kan du følge med på alt de legger ut ved å følge dem også.

Lykke til :-)

 

Stikkord: , , , , , , , ,

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: