IKT på dagsorden på barneskolen

hp-chromebook-11-keys_01

På videregående skole dropper elevene ut. De klarer ikke mer skole. De føler ikke mestring. For at elevene ikke skal droppe ut må hver elev få tilpasset opplæring for nøyaktig det nivået de er på.

Samtidig opplever lærerne at elevene ikke mestrer de digitale tjenestene. Elevene bruker datamaskinen mye til ting som ikke angår skolen – også i timene. Noen har tatt til orde for å fjerne datamaskinene fra klasserommet og fjerne Internettmulighet for elevene.

Jeg har derimot tatt til orde for å lære elevene mer om digital kompetanse. Og hvordan får vi til det? På videregående får alle hver sin datamaskin til å bruke i undervisningen. Alle bruker det, men mange bruker den fortsatt kun i stedet for en god gammeldags kladdebok.

Vi vet fra prosjekter verden rundt at elevene responderer godt på stadig nye opplæringsprogrammer som introduseres. Opplæringsprogrammer som sikrer at lærerne vet hvor hver enkelt elev står og som gir elevene riktig utfordring i forhold til det ståstedet de er på. Personalized learning er veien å gå.

Elevene trenger å starte på denne reisen så tidlig som mulig. Det er for sent på videregående. Derfor må vi begynne på barneskolen og sikre oss at det er et godt løp fra barneskolen og opp til videregående.

Vi setter nå i gang et prosjekt hvor vi velger å gjøre akkurat dette. Ved at hver elev får sin egen datamaskin og lærerne gis frihet til å ta i bruk ny teknologi sikrer vi oss at muligheten er til stede. Elevene vil ta i bruk ny teknologi og sosiale medier på sin vei videre i sitt utdanningsløp.

Hvordan det går med vårt prosjekt kan du følge her på bloggen :-)

Stikkord: , , , , , , , ,

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: