Det å være lærer er en fantastisk jobb

2014-01-20 11.23.00Det å jobbe i skolen er mye jobb. Det er en jobb som går døgnet rundt og som påvirker deg som person. Man opplever ting i løpet av arbeidsdagen som preger deg som menneske og som er med på å definere deg og å utvikle deg.

Det er ikke en åtte til fire jobb hvor man kan legge fra seg jobben når man går fra skolen. Det er heller ikke en rutinejobb. Hver dag er forskjellig og hver dag byr på nye utfordinger. Man vet også at man er med på å hjelpe mange nye borgere ut i den store verden hvor de skal få mulighet til å realisere seg selv og gjøre seg nyttig i samfunnet.

Vissheten om at man bruker sin tid på en nyttig gjerning for andre er med på å gjøre følelsen for jobben så god som den er. I skolen kan man være med på å forme det fremtidige Norge fra innsiden. Det er noe av det som gjør det å være lærer til en fantastisk jobb.

Det at læreryrket er verdens beste jobb har jeg sagt i mange år. Dersom dagens unge skal velge en jobb som er givende og har fremtidsrettede muligheter har jeg alltid sagt at læreryrket er det beste vi har. Det skal ikke stikkes under en stol at det er en slitsom jobb. Til tider er den også ganske så utakknemlig.

Utakknemlighet oppstår gjerne når noen ikke er helt fornøyd med det man driver med. Ulempen med læreryrket og skolen er at alle har gått der selv en gang og det gjør at mange tror de har god greie på det som skjer der, men sannheten er at når man selv ikke har stått der foran 25 elever, mange timer i uken, uke ut og uke inn. Når man ikke har forsøkt å holde elever i ånde time etter time, så vet man like lite om en lærers arbeidsdag som man vet hvordan for eksempel en advokat, eller en flyver har det. Allikevel opplever vi som jobber i skolen stadig en uforstand i forhold til yrket vårt, og arbeidsdagen vår.

Jeg håper allikevel læreryrket også i fremtiden blir besatt av personer som brenner for jobben sin og som ønsker å bidra til samfunnsutviklingen for det å være lærer er en fantastisk jobb :-)

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: