Raushet – Årets ord

IMG_20130908_234813

Raushet er årets ord på skolen vår dette skoleåret.

Raushet handler om mange ting, men jeg er overbevist om at vi må være mer rause mot hverandre for å være med å skape et bedre samfunn i fremtiden. Raushet er noe som må læres, og noe vi må jobbe med hele tiden. For meg er det motsatte av å være raus å være kritisk. Derfor handler årets ord på vår skole om å være mer åpen for det vi hører, ser og opplever rundt oss. Vi må være mer rause og ta det som skjer i beste mening. Vi må ha tro på at når noen gjør noe, sier noe eller skriver noe, så er det med en god hensikt man gjør det.

Ved å se på det som skjer rundt oss med raushetens øyne vil vi se at mistolking forsvinner. Vi er alle viktige, og mangfold er viktig. Når vi er rause godtar vi at vi alle er forskjellige. Vi gleder oss på andres vegne når de får til noe.

Raushet må læres. Raushet må læres hjemme. Raushet må læres på skolen. Raushet må læres i venneflokken. Raushet læres i klasserommet, rundt middagsbordet, på butikken, i bilkøen, på kino. Raushet læres over alt hvor vi kommer i kontakt med andre mennesker.

Vær litt raus du også dette skoleåret :-)

Stikkord:

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

2 responses to “Raushet – Årets ord”

  1. Marit Elisabeth Larssen says :

    Som mormor til elevar på Vardåsen er det utruleg kjekt å følge med på kva som skjer i skulekvardagen. Morsomt med bilde og kommentarar til den daglege aktiviteten, og veldig interessant å få kjennskap til kva de gjer når det gjeld haldnings- og verdiskapande arbeid.

    • Pute68 says :

      Tusen takk for den kommentaren. Det er akkurat noe av årsaken til at vi forsøker å være såpass aktive på sosiale medier. Ha en fortsatt god dag :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: