Hvorfor starter jeg å blogge?

2013-12-31 12.42.26~2#OsloLeadership
Denne uken har jeg vært to dager på seminar/workshop med George Courous. Han kaller bloggen sin for ‘The principal of change’.

Som rektor for en barneskole startet han med å bruke offentlig blogging og twitter for seg selv, sine lærere og elever. Dette skaffet han en stilling som ‘Division Principal for Parkland School Division and an Innovative Teaching, Learning, and Leadership consultant’ for hele skoledistriktet.

Dette skoledistriktet er et foregangsdistrikt når det gjelder bruk av sosiale medier for å bedre elevenes læring. Clay Shirky skal ha sagt: «The change we are in the middle of isn’t minor and it isn’t optional.» George Courous forklarte oss hvor viktig det er at skoleledelsen selv går foran med et godt eksempel for å få med lærere og elever, og sist, men ikke minst få med foreldre på å forstå hvorfor det å bruke det offentlige rom på Internett til elevenes læring er en riktig vei å gå.

Hva bør så en skoleleder blogge om?
Det er mye som angår dagens skole. For en skoleleder er det viktig å reflektere over nye strategier på egen skole. Hva tenker skolelederen om forskjellige saker? Hva sier media om skolen? Hvordan påvirker dette skolehverdagen vår? Møter du sitater som blir viktige for deg?  Har du spørsmål som du håper andre har svaret på? Trenger du innspill til en diskusjon? Ønsker du å støtte andre skoleledere i deres arbeide?

Hva bør en skoleleder ikke blogge om?
Hovedregelen er at så lenge du skriver noe elevene kan høre i klasserommet kan du skrive det online. Det er viktig å ikke være negativ, ikke lenke opp til sider som er upassende, og sist, men ikke minst: Ikke komme i krangel med andre på nettet.

Men hvorfor blogger jeg nå?
Som du leser over snakket George om viktigheten av å modellere for lærere og elever, men Jeremy Waite skriver om hvorfor alle bør blogge: Ikke for andre, men for deg selv… Poenget blir akkurat det samme som for lærere og elever: Når man blogger så reflekterer man. Man setter ord på det man tenker. Man sorterer tankene og man rydder opp i argumenter. Og så må man sette dette ned i det skrevne ord. Er det ikke dette læring handler om? Ikke om å automatisere og pugge, men å forstå, strukturere og å samhandle med andre.

Det viser akkurat hvorfor det å blogge og tvitre er viktig for læringsprosessen enten man er skoleleder eller elev. Derfor blogger jeg nå. Derfor burde alle elever også blogge skolearbeidet sitt.

Stikkord: , , , , , , , , ,

About Pute68

Som rektor og skoleleder er jeg spesielt opptatt av at elevene skal få muligheten til å lære og til å bli mennesker som føler seg til nytte for det samfunnet de vokser inn i. Jeg vet at for å få til dette så må elevene ha et skolemiljø hvor de føler seg verdsatt og sett. Som skoleleder har jeg et ekstra ansvar for å sikre at alle føler akkurat dette. Jeg er også opptatt av at skolen må drive med innovasjon og alltid utfordre oss selv. Teknologi inngår som en del av dette og derfor legger jeg godt til rette både for elever og ansatte slik at teknologi skal kunne inngå godt i elevenes undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: